Tanjug
Dritan Abazović

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je danas u Podgorici da izbori moraju biti održani, i da od Ustavnog suda ne očekuje ništa.

Komentarišući to što nije dobijena podrška Bošnjačke stranke za odlaganje izbora, Abazović, koji je i lider Građanskog pokreta URA, rekao je da nema ingerencije da se meša u rad parlamenta i da izbori moraju da budu održani “11. juna ili kad god”.

– Ponavljam kao papagaj, nemojte sutra da uskratimo pravo novom predsedniku Jakovu Milatoviću da u svakom trenutku može da raspusti parlament, imao povod ili nemao. Po meni je to zaista ludilo uma, nema iznenađenja, idemo na izbore, nikakav problem nije. Radujem se kampanji – rekao je Abazović novinarima u Vili Gorica.

Abazović je naveo da u Ustavnom sudu iz političkih razloga čekaju da prođe vreme.

– Vrlo neodlučni ljudi, ništa od ovog ne bi bilo da imamo odluku Ustavnog suda. Što se mene lično tiče, ako im je lakše da se ne sastaju, neka budu u ovom “leru” i u narednom periodu – naglasio je Abazović.

Ustavni sud danas će razmatrati inicijative za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti izmena i dopuna Zakona o predsedniku. Inicijative su podneli savetnik predsjednika države za ustavni sistem i pravna pitanja Boris Bastijančić i NVO Centar za demokratsku tranziciju (CDT).

Parlamentarne izbore u Crnoj Gori zakazao je za 11. jun predsednik Crne Gore Milo Đukanović, koji je raspustio Skupštinu Crne Gore.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here