EPA/Boris Pejović
Dritan Abazović

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je, komentarišući to što je predsednik Crne Gore Milo Đukanović vratio na ponovno odlučivanje Skupštini Zakon o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi, da izgleda da se on sada više ne ponaša kao predsednik Demokratske partije socijalista (DPS).

– Ako gledamo sa tog aspekta mislim da je to dobro, ali ako gledamo sa aspekta neke elementarne logike onda stvarno ne znam šta da kažem… Mislim da ima čudnu koordinaciju sa svojim poslanicima – rekao je Abazović.

Abazović je naveo da će Skupština ponovo usvojiti dopune zakona, ako neko ne promeni mišljenje, kojim je predviđeno da se lokalni izbori održe najkasnije do 30. oktobra.

Đukanović je danas vratio na ponovno odlučivanje Skupštini Zakon o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi.

Skupština je juče usvojila dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, kojima se odlažu izbori u više crnogorskih opština.

Za razlog hitnosti stupanja na snagu Zakona danom objavljivanja u Službenom listu, glasalo je 45 poslanika, a 16 ih je bilo protiv.

Upitan da odgovori koje su kvalifikacije Sava Kentere za izbor za vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), Abazović je kazao da on prema njegovom saznanju u nije bio u nijednom formalnom odnosu sa bilo kojom partijom do sada.

Dodao je da Kentera ima zavidnu karijeru, da je bio predsjednik Atlantskog saveza koji ima posebnu ulogu svuda u svetu, i da je na toj poziciji izgradio međunarodne odnose, te da ne vidi ništa sporno u njegovom izboru, kao i da je on odgovoran za njegov rad.

Dodao je da će u narednom periodu biti novih imenovanja koja će možda izazvati negativnu reakciju kod političkih neistomišljenika i javnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here