commons.wikimedia/Dmitry A. Mottl

“Kompanija “Montenegro erlajns” (MA) nije identitetsko, već ekonomsko pitanje i tako ga treba tretirati”, izjavio je u nedelju potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, dodajući da su crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika “sahranile” vlade Mila Đukanovića i Duška Markovića.

Za velike probleme u MA Abazović je okrivio i “bahati menadžment” koji je, kako tvrdi, “svih ovih godina funkcionisao delimično i van zakona”.

Abazović je za podgoričke “Vijesti” rekao da Vlada nije donela odluku o gašenju MA, već samo primila informaciju o “katastrofalnom stanju” u toj kompaniji.

Abazović je kazao da poštuje “patriotsku notu” koju je vlasnik kompanije “Savana” Veselin Mijač iskazao za spasavanje kompanije, ali je ocenio da je to urađeno neozbiljno.

– Ne samo da je protivzakonito, mi ne možemo više da brišemo dugove “Montenegro erlajnsa” – naveo je Abazović.

Ako su neke druge Vlade naučile da rade nezakonito, kako je kazao, nova Vlada će poštovati sve zakone u Crnoj Gori. Mijaču je poručio da je komplikovano preuzeti kompaniju.

– Ako misli da to može na način samo što će poslati pismo o namerama, bez detaljne analize, mislim da je to u službi dnevne politike, a ne spasavanja kompanije – ocenio je Abazović.

Kazao je kako je siguran da Vlada pokušava da nađe najbolje modele za kompaniju i njene zaposlene koji nisu primili plate već nekoliko meseci. Istakao je da će Vlada biti posvećena pomoći zaposlenima u MA, koliko bude bilo moguće.

Abazović je rekao i da je sadašnja opozicija, odnosno prethodna vlast, izvršila “desant na ekonomiju” zemlje i ostavila ogromna dugovanja i poručio da će “brojni funkcioneri morati da odgovaraju”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here