Youtube
Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović

Zamenik premijera Crne Gore, Dritan Abazović ponovo je poželeo Kosovu srećnu trinaestu godišnjicu nezavisnosti, reagujući na kritike predsednika opštine Tuzi Nika Đelošaja da Prištini nije uputio čestitku i postavljajući mu kontrapitanje, zašto predsednik Crne Gore ne objavljuje javno korenspondenciju sa Kosovom i da li mu možda sada to više nije važno.

Abazović je istakao da nije želeo da postane deo Krivokapićeve vlade sve dok nije potpisan sporazum da Crna Gora neće preispitivati nezavisnost Kosova.

– Čestitao sam Kosovu nezavisnost, čestitao je i premijer. Što se tiče Kosova, jasno vam je da nisam bio spreman da se pridružim koaliciji u vladi Crne Gore bez potpisivanja sporazuma da je pitanje nezavisnosti Kosova nepovredivo, što se tiče nove vlade – rekao je Abazović.

Lider pokreta Crno na bijelo Dritan Abazović ističe da je normalno da susedi na Balkanu grade dobre odnose uz međusobno poštovanje.

– Što se tiče čestitke, objavljena je na dva jezika i to je nešto što se lako može videti, jer je javno. Vladina politika je takva da želi da stvori najbolje moguće odnose sa svim zemljama u regionu i pokuša da doprinese slabljenju polarizacije i povišenih tenzija – rekao je on.

9 COMMENTS

  1. Srbija zeli bolje odnose sa ovakvim kretenima? Pa kako se ova vlada razlikuje od Djukanoviceve?

  2. Nije završena stvar jer fali da se uzme deo CG.
    A što se tiče tebe i Crno na bijelo da vidimo u Nikšiću rezultate.

  3. sramota ovu svinju treba na vesala ili baciti sa litice da jedu gavrani moj jadni Njegosu sta doceka u grobu ces proplakati

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here