EPA/Boris Pejović

Ruka Crne Gore pružena je svim susednim zemljama, ali odnosi sa Hrvatskom moraju biti za primer, izjavio je danas premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović nakon sastanka sa hrvatskim ministrom spoljnih i evropskih poslova Gordanom Grlićem-Radmanom koji boravi u poseti Crnoj Gori.

Abazović je istakao da Hrvatska ima poseban značaj za Crnu Goru, ne samo zbog istorijskih veza dva naroda, već i zbog primerne podrške i ohrabrenja koju Hrvatska daje Crnoj Gori na putu ka EU.

– Iskoristio sam priliku da u ime Vlade Crne Gore hrvatskom ministru spoljnih poslova čestitam Dan hrvatskog naroda, ali i sve političke i sportske uspehe koje je njegova zemlja postigla tokom poslednjih meseci – napisao je Abazović na Tviteru.

CdM je ranije objavio da je u kotorskoj katedrali Svetog Tripuna u petak ujutru služena misa u okviru proslave Dana hrvatskog naroda u organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća, kojoj je prisustvovao Radman, ali se na događaju, kako je naveo podgorički portal, nije pojavio nijedan predstavnik crnogorske Vlade. Tom prilikom je Radman izjavio da dve države u poslednjih 30 godina, i pored nekih otvorenih pitanja, “beleže apsolutno dobre odnose koji mogu biti još bolji”, preneo je CdM.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here