Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, tokom susreta s albanskim premijerom Edijem Ramom, rekao je da je naša dužnost da “idemo korakom napred”.

“Naša dužnost je da idemo korakom napred, jer naše zemlje imaju ogroman turistički potencijal. Ne menjajmo granice, učinimo ih nevidljivim”, saopštio je Abazović, nakon susreta s Ramom, na čiji poziv boravi u Tirani.

Abazović je u razgovoru sa Ramom konstatovao da su sveukupni međudržavni odnosi veoma dobri, da se zasnivaju na prinicipima prijateljstva i saradnje, ojačani partnerstvom u Alijansi i zajedničkim ciljevima u regionalnoj ravni i evropskoj perspektivi.

Naglasio je potrebu jačanja ekonomskih odnosa, realizacije zajedničkih projekata i valorizacije brojnih potencijala, što predstavlja značajan prostor za unapređenje dalje saradnje.

Albanski premijer je rekao da obe zemlje imaju jasnu viziju evropske i prosperitetne budućnosti, što su pokazale svojim punopravnim članstvom u NATO i nastojanjem da budu deo EU.

Abazović i Rama su se saglasili da bi zajednički projekat izgradnje mosta na Bojani, između Štoja i Velipoje, umnogome doprinio mobilnosti ljudi i privlačenju stranih investirora na tom atraktivnom području.

“Takođe, sagovornici su razmatrali mogućnosti valorizacije Skadarskog jezera, konstatujući da se radi o izuzetno vrednom prirodnom potencijalu. Govorilo se i o skorijem svečanom otvaranju graničnog prelaza Zatijebač, koji će povezati Podgoricu sa plavo-gusinjskim krajem, ali i dodatno učiniti pristupnim krajnji sever Albanije”, saopšteno je iz Vlade.

Abazović i Rama su se saglasili da se odnosi na političkom nivou mogu oceniti veoma dobrim i podrazumijevaju česte kontakte na najvišem i radnom nivou, saradnju u okviru integracionog procesa, s obzirom na to da su zajednička i spoljnopolitička usmerenja i posvećenost regionalnoj saradnji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here