EPA/Boris Pejović
Dritan Abazović

Premijer u tehničkom mandatu i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović rekao je da predloženi mandatar Miodrag Lekić ima njihovu podršku i da je optimista da će nova vlada biti formirana.

Abazović je novinarima posle sastanaka u Stejt departmentu rekao da je Crna Gora bliža formiranju nove vlade nego juče, a sutra će možda biti još bliža. On je izrazio uverenje da se svi drže već definisanog principa da “ništa nije dogovoreno dok se sve ne dogovori”.

Lekić ima našu podršku i verujem da će on biti naklonjen tome da ono što se dogovori to i bude implementirano. Očekujem da će vlada biti formirana, ja sam uvek optimista – rekao je Abazović.

On je istakao da kontinuitet bezbednosnog sektora i spoljne politike moraju da budu deo dogovora.

– Bez toga dogovora nema, mislim na sankcije Rusiji – naglasio je Abazović.

Prema njegovom sudu, ko god da bude deo nove vlade, pa i Demokratski front, već utvrđeni spoljnopolitički kurs države nije i neće biti doveden u pitanje. Kako je rekao, URA će osigurati da dobro nasleđe 43. Vlade ostane i u vremenu eventualne nove vlade.

On nije želeo da detaljnije komentariše poruke američkih zvaničnika.

– Ne mogu da govorim u ime naših partnera. Ozbiljne države kao što su SAD prave partnerstva sa državama. Prolaze vlade, države ne prolaze. Ono što je važno jeste da SAD ostaju naš partner i bitno je da budemo tu jedni za druge u ovim izazovnim vremenima – konstatovao je Abazović

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here