EPA
Dritan Abazović

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kaže da “Otvoreni Balkan” ima “neke privlačne elemente”, ali navodi potencijalno novu inicijativu između Crne Gore, Kosova i Bosne i Hercegovine.

Abazović je rekao da nije protiv inicijativa, ali da postoji velika inflacija inicijativa i da se ne postiže suština. Smatra da treba povećati saradnju i uspostaviti relaksirajuće odnose.

– Nemam ništa protiv inicijativa, ali mislim da imamo inflaciju inicijativa u kojima ne dostižemo ono što bi trebalo da bude suština – rekao je Abazović za RTV21.

Suština je, navodi potpredsednik crnogorske vlade, naći oblike i modalitete kako unaprediti saradnju čime će se, dodaje, stvoriti neki relaksiraniji odnosi nego što su trenutno u celom region, prenosi Reporteri.

– Tako da nisam siguran da ćemo, ako krenemo s dve inicijative, pronaći taj modalitet, jer smo došli do rivalstva inicijativa. Mislim da to nije pravi način, ali moramo mu dati šansu. Mislim da bi trebalo napraviti inicijativu koja bi bila funkcionalna i stvorila mogućnosti da saradnja postane konkretna – rekao je Abazović.

5 KOMENTARA

  1. ej bre Dritane – pa zar smes pored Vucica i herojske brbanicke da tako nesto izjavis:)
    E sad ce Vucic da ti da po usima i uputi protestnu notu, hahahahaha!

  2. Полако припрема терен да би лакше створио В. Албанију. Неће ме зачудити ако у Црној Гори једног дана поред српског званични језик буде албански. Мали је перфидан, а нама као нешто чудно што неће савез са Србијом.

  3. Pa da to i hoce, to im je plan. toliko malo naroda a toliko im zemlje treba strasno, a i ne razumem nas Srbe dokle cemo da cutimo da se svadjamo umesto da se ujedinimo i da saradjujemo zajedno svako tera neku svoju politiku a ne vide da je na stetu svih nas , a nije to mala steta da smo zajedno mnogo bi lakse svima bila i vise para i svega ali dobro izgleda da nam je to sudbina kako ko zeli.

  4. Sve je to ok, samo kako misli da spoji “Staru Hercegovinu” u celu tu priču?:-)
    Tu je “presek” Zelene transferzale…

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime