EPA-EFE/MAXIM SHEMETOV
Marija Zaharova

Zapadni mediji imaju „abnormalnu reakciju“ na učešće ruskih sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Čitam i gledam zapadne medije. Oni su potpuno pomahnitali povodom ruskog učešća na Olimpijadi u Tokiju. Sve ih pogađa: od medalja naših sportista, dresova, staložene reakcije tima na sve kazne i napade, preko podrške naroda našoj reprezentaciji pa sve do ruskih simbola na majicama novinara“, napisala je Zaharova na Telegramu.
Čini mi se, dodala je, da će uskoro početi da nam zavide što su na našim dresovima i zastavi olimpijski krugovi a kod njih nisu, ironično je primetila ona aludirajući na to što su ruskim sportistima uvedene sankcije i zbog toga im je uskraćeno da na Olimpijadi nastupaju pod ruskom zastavom i himnom.

Podsetimo, pre tri meseca Sportski arbitražni sud podržao je niz sankcija koje je uvela VADA zbog navodne manipulacije podacima u moskovskoj antidoping laboratoriji.
Sud je doneo odluku da se ruskim sportistima koji se takmiče na međunarodnim događajima, uključujući Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre, zabrani upotreba nacionalnih simbola do decembra 2022. godine.
On nastupaju kao tim Olimpijskog komiteta Rusije, a u slučaju osvajanja zlatne medalje umesto intoniranja himne pušta se Prvi koncert za klavir i orkestar Petra Iljiča Čajkovskog.

1 COMMENT

  1. To je znak patološke bolesi zapada. Njihova mržnje je zahvatila epidemiološke razmere. Njihov licemerni liberalni kapitalizam oduzeo im je razum i ispraznio mozgove . Olimpijska sportska nadmetanja su civilizacijsko dostignuće još od stare Grčke kad su se i ratovi prekidali dok traju Olimpijske igre. Zato o zapadu mislim sve najgore. Kopajući zbog Osiromašenog uranijuma stigao sam do najvećih imena nauke današnjice. Kad bih ljubitelji zapada videli kolike su zločine počinili, koliko su vodili ratova regionalnog i lokalnog karaktera, svrgavali legalne vlade i izazivali građanske ratove širom planete Zemlje. Obarali putničke avion a optuživali druge.( (let aviona Malezija Airlines MH370 8. marta 2014.
    Oboren Američkim laserom(LaWS)) . Planetu Zemlju su zagadili za sva vremena kriveći povećanje temperature na planeti. A upavo su oni uzrok tom fenomenu. Ali kako je ovo sportska tema koju je zapad politizovao nekom drugom prillikom ću vam otkriti zastrašujuće stvati koje mogu trajno naneti štetu po živi svet na planeti i zbrisati ga sa lica Zemlje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here