EPA/Facundo Arrizabalaga
Roman Abramovič sa ćerkom Sofijom

Roman Abramovič, dugogodišnji vlasnik Čelsija, planira da proda londonski klub, a jedan od glavnih kandidata je biznismen Hansjerg Vajs, potvrdio je milijarder iz Švajcarske.

Abramovič je zbog progona iz Velike Britanije, a usled ruskog napada na Ukrajinu, odlučio da istupi sa svih funkcija u Čelsiju. Ruski oligarh otišao je i korak dalje, pa je pitanje vremena kada će prodati klub od kog je napravio svetskog giganta, višestrukog šampiona Premijer lige, osvajača Lige šampiona, Lige Evrope…

Cena?

Prava sitnica – 2,4 milijarde dolara. Čelsi je aktuelan šampion Evrope, klub sa jednom od najboljih infrastruktura u Evropi, i cena je u skladu sa tržištem. Abramovič je za devetnaest godina u klubu uložio i više od pomenute cifre, a mnogi specijalizovani portali za procenu vrednosti fudbalskih klubova, upravo procenjuju Čelsi na oko 2,4 milijarde dolara.

– Abramovič pokušava da proda sve svoje vile u Engleskoj i takođe želi da se što je pre moguće reši Čelsija. Ja i još tri osobe dobili smo ponudu u utorak od Čelsija da otkupimo klub od Abramoviča. Moram sada da čekam četiri do pet dana. Abramovič trenutno traži previše. Znate, Čelsi mu duguje 2,4 milijarde evra, ali oni nemaju taj novac – rekao je Vajs.

Roman je pre nekoliko dana dao Čelsijevoj dobrotvornoj fondaciji pravo na vođenje kluba, ali je i dalje ostao vlasnik kluba. Zbog situacije u Ukrajini i velikih pritisaka koje trpi kao Rus na tako važnoj poziciji, voljan je da proda klub, međutim, samo pod ovim uslovima.

Bogatstvo Hansjerga Vajsa procenjuje se na oko 5 milijardi evra, a njega je stekao u medicinskoj industriji.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here