Vesti

Prošle nedelje odigrana je prva runda seniorskih finala u sklopu Južnih distrikta u Sidneju. Srpski klub Orlovi iz Sidneja, odnosno njihov All age tim iz Treće divizije, u velikom finalu slavio je protiv Rendžersa iz Liverpula sa 1:0 i – zasluženo osvojio titulu!

I tokom prvenstva Orlovi su oba puta pobedili istog rivala sa ubedljivih 4:1 i 5:3. Pobeda u finalu samo je došla kao potvrda nadmoći nad ekipom koja je ligu završila na trećem mestu, tik iza drugoplasiranih Orlova. Istina, pobeda je izvojevana na mnogo teži način nego tokom šampionata. Vodila se grčevita borba u prvih 45 minuta, iako je naš tim imao inicijativu, nije bilo naznake ko bi mogao da osvoji ceo plen.

Najizglednija šansa stvorena je nakon pola sata igre kad se Bojan Milanković po desnoj strani ušetao do gola Rendžersa i nesebično vratio loptu na peterac, ali napadači Orlova se nisu najbolje snašli. Ova akcija kao da je dala krila raspoloženom golgeteru Milankoviću, koji je nedugo zatim, ovaj put iz centralne pozicije, matirao protivničkog golmana za vođstvo od 1:0, nakon čega je usledilo veliko slavlje naših fudbalera.

Ispostavilo se da je ovaj gol bio presudan, jer do kraja utakmice Orlovi su rutinski iskontrolisali meč i zaustavili sve pokušaje Rendžersa da ugroze mrežu stamenog golmana Veljka Milankovića.

Ogroman osmeh na licu trenera debitanta Aleksandra Cupaća na najbolji način oslikava da je ova titula došla kao vrhunac druženja ove vesele grupe srpskih fudbalera, ali i pozamašnog broja momaka iz drugih etničkih zajednica koji čine ovaj tim Orlova. Lepota sportskog duha i multietničkog druženja kakvo je vladalo u Acinoj četi tokom proteklih šest meseci, simbolično je prikazano sa tri visoko uzdignuta prsta fudbalera Orlova azijskog porekla na balkonu Distrikta na dodeli medalja.

Slučajno zajedno

Priča o novim šampionima veoma je zanimljiva, jer je ovaj tim nastao slučajno, nakon jedne vesele noći kad se grupa starih drugara dogovorila da formira dodatni tim u redovima Orlova iz Sidneja.

Ako je osnivanje ekipe bilo neplansko i slučajno, igra tokom sezone i želja za pobedom u samom finalu bila je namerna i dala je rezultat. Tamburić, Matić, Milanković, Zoranović i drugovi jednostavno su bili bolji od svih rivala.

Pohod na titule

U taboru Orlova se nadaju da će ova prva titula biti uvertira za predstojeća finala koje igraju timovi sidnejskog kluba.

Već danas, u četvrtak, prvi tim Orlova boriće se za titulu “Piter Miler kupa” protiv rezervista Sporting Roversa. Utakmica se igra na glavnom terenu Distrikta “Ernie Smith Reserve” sa početkom u 20.00.

Na kraju finalnog ciklusa, u nedelju 25. avgusta, rezervni tim Orlova boriće se za titulu prvaka Južnih distrikta protiv Kemps Krika.