EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

UEFA će morati da se baci na istraživački posao posle utakmice drugog kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu između AEK-a i Veleža, a sve zbog jednog motiva koji ima fašističku konotaciju.

Međunarodna mreža za antidiskriminaciju i inkluziju u fudbalu (FARE) je poslala dopis UEFA u kojem se navodi da je moguće da je jedan fudbaler AEK-a igrao sa motivom koji poziva na fašizam. Od ranije je poznato da bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ognjen Vranješ na ruci ima tetovažu četničkog vojvode Momčila Đujića, a on je uzeo učešće na meču.

Na njegovoj desnoj ruci se našla potencijalno sporna tetovaža. Lik koji mu se nalazi na ruci je poznati vojvoda, koji je u javnosti odjekivao pod nadimkom “Krvavi pop iz Strmice”. Krajem 1942. i početkom 1943. godine je sa Četnicima ordinirao po brojnim selima, a kod Knina je formirao i logor.

Podsetimo, Velež je zahvaljujući nešto boljem izvođenju jedanaesteraca izbacio AEK u drugom kolu kvalifikacija i tako izborio dvomeč sa švedskim Elfsborgom. Ako se potvrdi da je urpavo Vranješ “krivac” za dopis i ako se utvrdi da postoji nešto sporno, AEK bi mogao da “nagrabusi” za neku od narednih sezona u kojoj se dokopa Evrope.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here