pixabay.com

Omnio, nemačka internet platforma za putovanja vozom, autobusom i avionom, proglasila je hrvatski međunarodni aerodrom Zagreb za najgori među 30 u Evropi.

Od mogućih 100 bodova dobio je tačno nula, prenosi Indeks.

Nemci su ocenjivali aerodrome u 30 glavnih gradova Evrope. Upoređivali su aerodrome po više faktora: dostupnost, opremljenost, sadržaj za provođenje slobodnog vremena i nivoa stresa.

Između ostalog gledao se broj odgođenih letova, dnevni broj putnika na aerodromu i kako su oni opremljeni: imaju li tuševe, “tihe” prostorije, sobe za odmor i mesta sa strujom za punjače. Još jedan od kriterijuma prema kojem je data konačna ocena bio je i ponuđen broj kvalitetnih sadržaja za provođenje slobodnog vremena, uključujući trgovine, restorane i igrališta za djecu.

Najbolji aerodrom u Madridu, slede Rim i Amsterdam

Pobednik je Međunarodni aerodrom Madrid u Španiji zbog “širokog raspona trgovina i restorana, kao i dobre povezanosti aerodroma i centra grada”. Aerodrom Leonardo Da Vinči – Fiumičino u Rimu drugi je po redu, dok aerodrom Šipholu Amsterdamu zauzima treće mjesto.

Na četvrtom mestu je Kopenhagen, peta je Moskva, zatim sledi Helsinki, dok top 10 zatvaraju Hitrou u Londonu, Portela u Lisabonu, Vaclav Havel u Pragu i konačno, aerodrom Berlin-Brandenburg u nemačkoj prestolnici.

Međunarodni aerodrom luka Zagreb “Franjo Tuđman” najgori je od svih s tačno nula bodova od mogućih 100.

Drugi najgori aerodrom je onaj u crnogorskoj prestolnici Podgorici, a treći najgori u glavnom gradu Jermenije Erevanu.

2 COMMENTS

  1. ISTO KAO DA BI STE REKLI DA JE NOVI AUTO BILO KOJI NAJGORI NA SVIJETU. KOJE GLUPOSTI ! NOVO JE NOVO A OVAJ KOJI JE TO OBJAVIO NA OSNOVU CEGA JE ZAKLJUCIO??? AERODROM U ZAGREBU SU PRAVILI FRANCUZI IZGLEDA DA TO NJEMCIMA SMETA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here