Afera Galenika: Dinkić svedočio 4 sata

0

Nije hteo da da izjavu posle višečasovnog svedočenja: Mlađan Dinkić
 

Mlađan Dinkić je svedočio u istrazi koja se vodi protiv bivšeg direktora Galenike Nenada Ognjanovića, bivšeg predsednika Upravnog odbora kompanije i nekadašnjeg direktor SPS Dejana Backovića i još sedam osumnjičenih.

 

Oni se terete da su oštetili Galeniku za oko 75 miliona evra od 2008. do 2010. godine. Osumnjičeni su u pritvoru od 25. maja.

 

– Zašto su me uopšte zvali, to ni ja ne znam, jer nisam imao baš nikakve veze sa slučajem Galenika – izjavio je Dinkić za Blic uoči svog svedočenja u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Dodao je da neće davati nikakve izjave posle saslušanja, kako je i uradio.

 

– Nisam nikome davao ni jednu izjavu još od 16. marta, pa neću ni u buduće. Potpuno sam se povukao i iz politike, i iz javnosti. Pravo da vam kažem, dosadili su mi mikrofoni i kamere svih ovih godina. Živim potpuno drugačiji život, lepo mi ide i ne bih to da menjam – rekao je Dinkić.

 

Dačić: Uhapšeni iz SPS-a nisu lopovi

 

Lider SPS Ivica Dačić i funkcioner te partije Branko Ružić takođe su saslušani u toj istrazi u svojstvu svedoka, a izjave su dali krajem jula.

 

Sve o Aferi Galenika pročitajte OVDE.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here