Proslavljeni američki teniser Andre Agasi (49), osmostruki grend slem pobednik, jedan od osam igrača koji ima trofeje sa sva četiri najvrednija turnira, nema želju da odmeri snage s vodećim na svetskoj listi.

Nije, međutim, jasno u kojem je kontekstu legendarni Agasi to rekao za portal tennisworldusa.org: da li zato što ga ne vuče želja da igra s našim asom ili zato što je načisto da bi to bio njegov siguran poraz u duelu neravnopravnih u snazi i životnoj dobi. Agasi je bio trener Novaka Đokovića od maja 2017. do marta 2018, baš u vreme dok je vimbldonski šampion bio u dubokoj igračkoj krizi, koju je prevazišao nedugo zatim. Agasi je onda izdao saopštenje u kojem je, želeći Đokoviću sve najbolje u nastavku karijere, istakao da je do raskida saradnje došlo jer su se njih dvojica “prečesto složili da se ne slažu”.

– Igrao sam protiv Federera i to mi je dovoljno – podsetio je američki as da je sa Švajcarcem imao 11 međusobnih duela, a pripala su mu samo prva tri (1998, 2001, 2002), dok je Rodžer još bio zelen.

Agasi se izjasnio i da mu je najteži protivnik bio zemljak Pit Sampras, mlade naraštaje je posavetovao da mnogo rade, a naglasio je i da mu je sada mnogo lakše da gleda tenis jer u prošlosti nije uživao kao gledalac.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here