Agire predstavljen kao novi selektor Japana

0

Havijer Agire sa generalnim sekretarom FS Japana Hiromijem Harom i predsednikom Kunijom Dainijem
 

Na prvoj konferenciji za novinare u Tokiju, otkako je prošlog meseca imenovan za selektora Japana, Agire je zatražio da javnost ne pretpostavlja da će igrači koje bude odabrao za prijateljsku utakmicu protiv Urugvaja, 5. septembra, biti u ekipi koja će igrati na Azijskom kupu u Australiji, u januaru.

"Vrata su otvorena svim igračima", rekao je Agire i istakao da će posebno gledati kako svi igrači obavljaju zadatke u odbrani i ponašanje reprezentativaca van terena.

 

Agire je istakao da u svom timu traži "izuzetno konkurentne i timski orijentisane igrače". On je na klupi Japana zamenio Italijana Alberta Zakeronija, koji je takmičenje na Svetskom prvenstvu u Brazilu završio u grupnoj fazi sa jednim bodom.

 

Agire (55) je predvodio Meksiko do osmine finala na SP 2002. i 2010. godine, a prošle sezone je bio trener Espanjola. On je rekao da je imao ponude još nekih fudbalskih saveza i klubova, ali da je izabrao Japan, pošto ga je japanski savez prvi kontaktirao, posle Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine i da je doneo
odluku pošto je kod čelnika "osetio iskrenost".

 

Agire je istakao da bi voleo da nadimak njegove ekipe bude "plavi samuraji", a pod Zakeronijem je nosila nadimak "Zak Japan". Njegov prioritet biće odbrana Azijskog kupa, a zatim i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here