Ahmadinedžad: Želimo da nas SAD poštuju

0

"Što se Irana tiče, mi nismo za bilo kakvu konfrontaciju. Mi (zvanični Teheran) smo spremni za razgovore i saradnju sa SAD ukoliko se naša prava poštuju", rekao je Ahmadinedžad u obraćanju na iranskoj državnoj televiziji.

 

Pomoćnik Bele kuće zadužen za nacionalnu bezbednost Džef Bejder izjavio je juče da su američki predsednik Obama i kineski Hu Đintao razgovarali pred početak Samita o nuklearnoj bezbednosti u Vašingtonu i da je Iran bio glavna tema razgovora.
"Oni (Kina) su spremni da rade sa nama", rekao je Bejder i dodao da je to još jedan znak jedinstva međunarodne zajednice po tom pitanju.

On je podsetio da je rad na tekstu rezolucije Ujedinjenih nacija koja bi se odnosila na Iran počeo prošle nedelje.

Ahmadinedžad je odgovorio da Iran neće ustuknuti pred pretnjama, prenosi agencija Rojters.

"Mi smo došli do konačne (nepovratne) tačke. Naš nuklearni program će biti nastavljen. Bez saradnje Irana, postojeći problemi u regionu Bliskog Istoka i u svetu ne mogu biti rešeni", rekao je Ahmadinežad, ali i dodao da pozdravlja svaku ponudu za rešenje problema u svetu.

Govoreći o Obami, Ahmadinežad je naveo da veruje da je američki predsednik spreman i da bi mogao da bude sposoban za ispunjavanje svog obećanog slogana – da je za promene.

"Na žalost, on je morao da popusti pred cionističkim krugovima", primetio je Ahmadinežad.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here