pixabay.com

Sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Ivana Jokić danas je, u nastavku akcije “Srbija sadi”, poručila da će u sklopu ove akcije biti posađeno više od 50. 000 sadnica u 30 gradova i opština.

Akcija je danas nastavljena u Somboru, Kladovu, Leksovcu, Zrenjaninu, Plandištu, Rasakoj, Paliluli, Lazarevcu, a pošumljavanju se pridružio i veliki broj građana, saopštili su iz Ministarstva.

Pošumljavanju u naselju Melenci kod Zrenjanina, pored sekretarke Ministarstva zaštite životne sredine, prisustvovala je i ministarka poljoprivrede Jelena Tansković, pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vladimir Galić, kao i Srđan Kružević, direktor preduzeća “Vode Vojvodine” koje je obezbedilo više od 26.000 sadnica koje se sade na ovoj lokaciji.

Sekretarka Jokić je tom prilikom istakla da je ova akcija doprinos Ministarstva očuvanju i unapređenju životne sredine, ali i jedna od mera koju Ministarstvo kontinuirano sprovodi u saradnji sa lokalnim samoupravama i društveni odgovornim kompanijama.

Ona se zahvalila preduzeću “Vode Vojvodine”, koje je podržalo akciju “Srbija sadi” i obezbedilo veliki broj sadnica za pošumljavanje naselja Melenci.

Državni sekretar Aleksandar Dujanović prisustvovao je sa rukovodstvom Gradske opštine Palilula sadnji na Adi Huji u Beogradu, a pomoćnik ministarke Dejan Furjanović u Lazarevcu.

– Ministarstvo je ove godine obezbedilo 100 miliona dinara za sufinansiranje projekata pošumljavanja širom Srbije. Prošle godine smo zajedno sa lokalnim samoupravama posadili preko 150.000 stabala, a u istom pravcu nastavljamo i ove godine – rekao je Dujanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here