pixabay.com

Iz tužilaštvu za visokotehnološki kriminal nezvanično je „Blicu“ potvrđeno da je u toku velika akcija i da je privedeno pet osoba zbog iznošenja lažnih tvrdnji oko vakcinacije. Među njima je, kako se navodi, i predsednica pokreta „Živim za Srbiju“ Jovana Stojković.

Prema nezvaničnim informacijama lista, Stojkovićevoj je određeno zadržavanje, a privedena je zbog sumnje da je počinila krivično delo izazivanje panike.

Podsetimo, policija je jutros u 06.30 pretresla stan Jovane Stojković i njenog muža Vladimira, na osnovu naredbe suda, a zbog, kako je navedeno, širenja straha i panike.

Da obavi pretres došlo je dvoje pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, a Stojkovići su to snimali i uživo prenosili na svojoj Fejsbuk stranici.

Jovana Stojković je tada konstatovala da se pretres obavlja zato što se ona zalaže za slobodu izbora pri vakcinisanju dece.
Nakon što je u stan stigao advokat, objasnio je policajcima da ne mogu da zabrane snimanje, ali da će, u znak kooperativnosti, kad zvanični pretres uz dva svedoka počne, prestati snimanje, što je i učinjeno.

1 COMMENT

  1. Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer ne želi da posluša poziv ministra zdravlja Jensa Špana da se vakciniše vakcinom „Astrazeneka”. „Moj odgovor na poziv Špana je “ne”. Ne dozvoljavam da mi neko nameće svoje mišljenje”, rekao je Zehofer za „Bild”, ali da ne želi da ocenjuje tu vakcinu, prenosi Tanjug. O njoj je sud dala i Angela Merkel: Neću se vakcinisati njom zbog godina. Da li su i oni antivakseri ? Da li im policija upada u stan i privodi ih ? Nama u Nemackoj su dostupne te izjave. Molim da ispostujete ovo pitanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here