Akcija umesto jadikovanja

0

Paketi su stalno pristizali
 

– Pratila sam preko interneta i socijalnih mreža šta se dešava na poplavljenim područjima u Republici Srpskoj i Srbiji i jednostavno nisam mogla više da to gledam,

Cvijeta i Anđelka

nego sam morala nešto da uradim. Brzo smo se povezali preko interneta i krenulo je sakupljanje humanitarne pomoći. Osnovali smo grupu SOS Serbien and Bosnien na Fejsbuku, dodali svoje prijatelje, oni su dodali svoje i to se proširilo da smo stigli do više od 1.500 ljudi. Anđelka Kuljak nam je napisala poruku da ima prostoriju od 40 kvadrata koju nam ustupa da tu sakupljamo stvari i u subotu smo napisali da ćemo primati pomoć od 16 do 19 časova, ali smo ostali do 22 časa, jer su stalno dolazili ljudi iz Minhena i okoline donoseći stvari – kaže Cvijeta Kos-Radivojević.

Akcija je nastavljena i u nedelju. Reč je uglavnom o robi koja je kupljena u trgovinama, a ne, kako reče Cvijeta, pražnjenju podruma sa starom robom.

 

Ekipa koja je radila u nedelju popodne
 

Predviđeno je da kamion humanitarne pomoći ide u Derventu u centar gde bi se odatle pomoć delila stanovništvu.

 

Saradnja sa Crkvenom opštinom

Ova grupa nastavlja da radi dalje, a u međuvremenu je došlo do dogovora o saradnji sa Crkvenom opštinom Minhen pa će se zajedničkim snagama prikupljati i slati pomoć iz Minhena.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here