Kosovo online

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj rekla je da je učešće Sjedinjenih Američkih Država u procesu dijaloga Beograda i Prištine neizbežno, jer prema njenim rečima, svaki put kada je izostala američka podrška proces pregovaranja je “krenuo po zlu”, piše Ekonomija onlajn.

– Mislim da treba zatražiti direktno učešće Sjedinjenih Država u procesu dijaloga, jer videli smo da je ovaj proces bez podrške SAD često skretao van pravog puta – rekla je Kadrijaj.

Dodala je i da dijalog treba da se zasniva na jasnim principima.

– Mislim da bi proces dijaloga trebalo da bude transparentan i da treba da ima principe šta će biti dijalog, a šta ne. Tako da građani budu upoznati o temama dijaloga i pre nego što se o njima razgovara – kaže Kadrijaj.

Kadrijaj smatra i da u Briselu ne bi trebalo da se prave kompromisi po pitanju postojećih granica.

Ono o čemu treba razgovarati je konačni status, a konačni status je definisan 17. februara 2008. godine i ne postoji nikakav drugi kompromis po tom pitanju – poručila je Kadrijaj.

Prema njenim rečima, Kosovo i Srbija treba “ravnopravno da sede za pregovaračkim stolom u Briselu”.

– O datumima sastanaka moraju se dogovoriti obe države. Vlada koja putuje u Brisel mora predstaviti Kosovo kao državu koja je ravnopravna sa Srbijom – zaključila je Kadrijaj.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here