Neke pristalice „kraljevskog kluba“ nisu ravnodušne na ravnodušnost velškog reprezentativca.

Jedna izjava Predraga Mijatovića, Realove igračke legende, kasnije i funkcionera madridskog velikana, i dalje odjekuje u post festumu. Naš nekadašnji reprezentativac je rekao, komentarišući status Gereta Bejla u Realu, a ima tome mesec dana, da je Velšaninu najpreča reprezentacija tj. njegova zemlja pa golf (veliki je ljubitelj te igre) pa tek na kraju Madrid, zapravo klub.

Navijači Velsa su to iskoristili da u kontekstu rodoljublja na nacionalnoj zastavi naprave transparent: „Vels, golf, Madrid. Baš tim redom“. S njom se Bejl sa saigračima iz reprezentacije šepurio pošto se Vels onomad, pobedom protiv Mađarske (2:0) u Kardifu, u neposrednom duelu u poslednjem kolu kvalifikacija, izborio za mesto na Evropskom prvenstvu dogodine.

Obaveze u državnim timovima su završene. Bejl se vratio u Real iz kojeg je često seljen u poslednje vreme te zbog slabe forme te zbog nesuglasica s trenerom Zinedinom Zidanom. Posle dve propuštene utakmice u Ligi šampiona i četiri u španskom prvenstvu Zidan ga je pustio u igru u 67. minutu ligaškog meča sa Sosijedadom u Madridu (3:1). Ušao je umesto 18-godišnjeg Brazilca Rodriga.

Neki Realovi navijači su ga dočekali s napisom na belom papiru: „Rodrigo, Vinisijus, Lukas, Bejl. Baš tim redom“. To je njihova aluzija na velški transparent odnosno poruka da trojica treba da imaju prednost u odnosu na Bejla i zbog bolje forme i zbog odanosti Madridu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime