Tanjug
Vučić o Kosovu

Pitao sam nemačkog šefa diplomatije kako da izađem pred Srbe i kaže da nema ništa od Kosova. “Pa svi Srbi da uzmu tiganj i da me lupe u glavu“, kaže Vučić.

Poslednji dan kampanje za izbore u Beogradu idem da razgovaram sa Hašimom Tačijem. Da li je meni lepo da razgovaram s njim, nije, da li je lepo njemu da razgovara sa mnom nije, ali mi moramo da razgovaramo, kazao je predsednik Srbije.

– To mi je posao i važno je da se sastajemo i bolje da se sastajemo ako će to da sačuva glavu bilo kom detetu ili starcu na Kosovu – istakao je Aleksandar Vučić za TV Hepi.

On je podsetio da svi znamo kada pričamo o Kosovu da su se srpska Vojska i policija povukle sa KiM 1999. i da su umesto njih došle strane službe i da od tada ni jedna istraga nije dovršena, da niko nije odgovarao za martovski pogrom, kao ni progon naših ljudi sa njihovih vekovnih ognjišta.

Više nije, kako kaže, stav međunarodne zajednice standardi pre statusa, već je sada stav samo status.

Od perioda poznatog kao sukob Tadić- Koštunica, svet je priznao Kosovo i vi od mene danas tražite da vodeće svetske sile i sve zemlje koje su priznale Kosovo sada kažu “izvinte mi smo pogrešili”.

– To se neće dogoditi, a svi se prave blesavi. Mi smo bar uspeli da se vratimo za pregovarački sto – kazao je Vučić i ponovo upotrebio poređenje sa šahovskom tablom.

– Uspeli smo da im skinemo dva pešaka i da je dama u minusu. Borimo se u nemogućim uslovima, a sve vreme nam pričaju ne valja ovo, nevalja ono… Pa recite onda šta je ono što je dobro ali realno. Nema toga. Pričamo sve vreme o kontroli štete. Godinu dana sam se borio samo da Srbiju vratimo u tu partiju šaha – istakao je Vučić.

On je rekao i da je zahvalan nemačkoj kancelarki što ga je saslušala i dodao da bi njen stav bio i oštriji da nije pokazao dozu hrabrosti.

– Ja sam im rekao – da li hoćete rešenje? Da li želite da vidite da je Srbija ponižena? To sam rekao i Zigmaru i rekao sam mu da taj film nećete da gletae. Hoćemo kompromis, ho’emo dogovor i to je važno, da imamo bolje odnose. Ali, ne možete vi sve da dobijete a Srbi sve da izgube – rekao je Vučić.

On je rekao i da je nemačkog šefa diplomatije upitao i kako da izađe pred Srbe i kaže da nema ništa od Kosova i da su to rekli naši prijatelji.

– Pa svi Srbi da uzmu tiganj i da me lupe u glavu – dodao je on.

Izvor:
Vestionline, b92.net

1 COMMENT

  1. Pritisak je sve veci i veci jer davaoci naloga traze rezultate a on je do sad dobro balansirao dobijenim… a sta sad ? Zapad (Nemci, Englezi i USA) koji su reziseri otimanja teritorije KiM hoce napokon rezultat od Vucica inace ce biti smenjen za sledeceg u redu cekanja zarad vlastitog interesa. Narod nikad… ama bas nikad nece napraviti nikakav ustupak (za to mu netreba nikakav referendum) da bi se odrekao vlastite teritorije (koja je momentalno okupirana) a na to nema pravo ni pojedinac bez obzira na funkciju. To je cak malo i smesno da nije zalosno jer sa jedne strane A.V ima obavezu prema zapadu a sa druge strane strah od naroda koji je pod pritiskom sve manji, to uostalom govori i u ovom komentaru. Cuj pitao Nemce (jedan od rezisera otimanja KiM i ucesnika bombardovanja) za savet i… koliko je tesko pregovarati sa teroristima a tiganj za izdajnike je neizbezan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here