EPA/Abedin Taherkenareh
Iranska vojska

Iranske oružane snage će se ustremiti na srce Izraela ako učini “i najmanji potez” protiv Islamske Republike, poručio je danas predsednik Ebrahim Raisi tokom govora na vojnoj paradi u Teheranu povodom nacionalnog praznika Dana iranske armije.

– Ako učinite i najmanji potez protiv naše nacije meta naših oružanih snaga biće srce cionističkog režima – rekao je Raisi u televizijskom govoru, prenosi Rojters.

Izrael, koji Islamska Republika odbija da prizna, kaže da neće prihvatiti Islamsku Republiku kao nuklearnu državu, dok Teheran i svetske sile pokušavaju da ožive nuklearni pakt iz 2015. godine.

Međutim, skoro jednogodišnji proces indirektnih pregovora između Teherana i Vašingtona obustavljen je prošlog meseca.

Izrael je upozorio da ga ne obavezuje ni jedan sporazum i pretio da bi na kraju mogao preduzeti jednostrane akcije protiv iranskih nuklearnih postrojenja.

1 COMMENT

  1. Izrael kaze! On koji ne potpisuje i ne postuje ni jedan, ali ni jedan medjunarodni sporazum o nuklearnom naoruzanju. Oni koji guraju palestince vezanih ociju ispred sebe kad pretrazuju teren. Oni koji ubijaju palestince pod izgovorom da su Oni (Izrael) ugrozeni. Samo u 2021.god. su DIREKTNO ubili preko 14 hiljada dece mladje od 16 godina. Oni nekome drze predavanje, SRAM VAS BILO!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here