Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Drugi grend slem turnir sezone počinje 22. maja, a sudeći prema trenutnoj situaciji dvostruki osvajač ovog turnira Novak Đoković moći će da nastupi u Bulonjskoj šumi. Tu informaciju je potvrdila i direktorka Rolan Garosa Ameli Morezmo, a Đokovićeve šanse da se dokopa grend slema u Parizu analizirao je nekadašnji teniser Mats Vilander.

Đoković nije nastupio na Australijan openu jer je deportovan iz Melburna pošto nije bio vakcinisan protiv virusa korona, a medicinsko izuzeće mu je poništeno odlukom ministra za imigracije u tamošnjoj vladi. Potom je u februaru na turniru u Dohi srpski teniser stigao do četvrtfinala nakon dve pobede – tada ga je eliminisao Čeh Jirži Veseli.

– Novak je odmorio glavu i telo i biće neverovatno motivisan. Sada je imao vremena da napravi savršen plan kako bi dočekao RG i Vimbldon što je moguće spremniji. Naravno da bi on želeo da može da igra više mečeva, ali ako odigra još tri turnira, imaće ukupno petnaestak mečeva i u tom slučaju mislim da će biti favorit u Parizu. Mislim da mu je potrebno da stekne malo samopouzdanja pred Otvoreno prvenstvo Francuske – izjavio je sedmostruki grend slem šampion Mats Vilander.

– Nadal odsustvuje zbog povrede i neće biti idealno spreman za Rolan Garos. Hoće li moći da trenira punom snagom? To je glavno pitanje, biće veoma napeto – kazao je nekadašnji švedski teniser, a danas televizijski komentator.

Đoković je u finalu RG 2021. godine posle velikog preokreta stigao do 19. grend slem titule pobedivši Stefanosa Cicipasa, a prethodno je pobedio i čoveka koji je ovaj turnir osvajao 13 puta – Rafaela Nadala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here