MN press
Legende evropske košarke - Parker i Đorđević

Situcija u Francuskoj zbog ponovo narastajuće pandemije koronavirusa, ponovo je uznemirujuća. Tamošnja vlada je “zaključala” gradove, građani se šalju u karantin, što će, naravno, produžiti i agoniju profesionalnih klubova – jer je navijačima i dalje zabranjen dolazak na utakmice.

Iako se profesionalna takmičenja odvijaju po planu, situacija je alarmantna zbog velikih gubitaka koje trpe klubovi.

Tim povodom se oglasio vlasnik evroligaša Asvela Toni Parker, njegova poruka je zapravo apel vladi da pomogne košarci ili će doći do najgoreg scenarija uskoro – gašenja klubova!

– Ako ovo još malo potraje, umrećemo, klubovi će se ugasiti – poruka je bivšeg asa francuske reprezentacije i NBA šampiona.

Bez navijača klubovi trpe ogromne gubitke.

– Ne možemo igrati pred praznim tribinama čitavu sezonu, to je nemoguće. Država mora da nam pomogne. Bilo bi dobro kada bi odustali od namewta, da nam olakšaju, makar dok traje ova situacija. Bojim se za košarku – poručio je Toni.

Parker je rekao da je otvoren za diskusiju sa najvišim državnim instancama kako bi klubovi mogli nesmetano da funkcionišu pod aktuelnim uslovima.

– Na raspolaganju sam za razgovor, uvek gledam napred i pronalazim rešenja. Francuska košarka ima resurse. U kriznim vremenima јe izuzetno mobilisana. Ali na kraјu dana, nećemo moći da činimo čuda. Možemo ovako da igramo i radimo ali mesec dana, i to preuzimamo na sebe, međutim posle će to biti nemoguće. Vlada јe dugo imala stav da više ne bismo trebali zavisiti od lokalnih zaјednica, gradskog novca itd. Upravo smo to i činili razviјaјući marketing i partnerstvo sa našim sponzorima. Ali ovo nas ubiјa. Moramo da pokušamo da uјedinimo sve da bismo pronašli rešenje i spasili francusku košarku – dodao je Parker.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here