Šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini Srbije, Balint Pastor, izjavio je danas da, ako do proleća naredne godine pitanje Kosova i Metohije bude rešeno, realno je da Srbija 2025. uđe u Evropsku uniju.

Pastor je u izjavi za O2 televiziju ocenio da je Srbija do 2012. propustila nekoliko prilika da reši pitanje Kosova i Metohije.

Dodao je da je došlo vreme da, odgovornom državnom politikom, uz pomoć partnera sa Zapada, rešimo taj problem i dobijemo za srpski narod najviše što u ovom trenutku možemo.

– Rešenje kosovskog pitanja nije od najveće važnosti samo za Srbe, već i za sve ostale nacionalne zajednice koje žive u Srbiji – kazao je Balint Pastor.

O odnosima Srbije i Mađarske on je rekao da su oni danas na istorijskom maksimumu, što ilustruje trenutni položaj mađarske nacionalne zajednice u Srbiji, ali i želja mađarskih pripadnika KFOR-a da pomognu Srbima tokom nedavnog upada specijalnih snaga ROSU na sever Kosova.

10 COMMENTS

  1. Питање КИМ биће решено следеће године. Али не по укусу ЕУ и онда збогом овој ЕУ Европи!!!

  2. Koja glupost, kad budemo dali Kosovo dobicemo znate sta ….. Nikad nas nece primiti u tu EU, samo nas ucenuju.

  3. Možda u ovom trenutku i ne može Srbija dobiti više ali sutra ili u nekom budućem možda…
    Sve je lutrija ali ako ne igraš ne možeš ni dobiti…A kocka je tek bačena !
    Zar Kini, Rusiji, Indiji, Brazilu, Kazahstanu, Maroku, Južnoafričkoj republici, Kongu, Iranu, Argentini,
    Meksiku, Španiji, Grčkoj i još koliko drugih važnih i velikih naroda koji su “namirisali” zlo i mentalnu trulež nato poslušnika! Zar toga da se odreknemo u ovom ruletu. Ja tipujem na crveno polje !

  4. To nije nova vest,
    Srbija će ako reši pitanje Kosova do sljedeće godine, idemo u EU.
    Jedino što će nam trebati vize…

  5. Pametan i realan covek zna da Srbima nije mesto u Evropi – mnogo je tamo “prijatelja” a od takvih treba bezati. Ja ne znam ni jednoga koji cezne za Evropom. Samo su “prijatelji” i potomci crvenih ( neradnici i kriminalci ) za Evropu jer misle da se u Evropi moze ziveti bez rada i odricanja.

  6. Mnogi zlobnico bi pozeleli da nas vecito maltretiraju i zele nam da ne budemo deo EU ali necemo im priustiti to zadovoljstvo.

  7. Nikad nije bilo vise dusebriznika-srbomrzaca u samoj Srbiji. Mnogi u Srbiji ne zele boljitak srpskom narodu i drzavi Srbiji. To je preslo vec u strasnu mrznju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here