Ako pobedi Oliver Katić

0

Oliver Katić je rođen u Nišu, 4. februara 1978. godine
 

Ljubav prema operi odvela ga je na teorijski odsek srednje muzičke škole a potom i do kraja studija operskog pevanja u Nišu i Briselu. Tokom školovanja izvodio je dela klasične muzike širom Srbije i u Belgiji.

 

Od 2003. godine uspešno nastupa i kao klupski muzičar, sarađujući sa nekoliko srpskih bendova. Od kraja 2008. razvija klupski solo projekat, pod imenom "Solo Acoustic Night" predstavljajući obrade stranih pesama, ali i svoj autorski rad. Tokom 2009. godine održao je više od 230 "Solo Acoustic Night" performansa, što ga stavlja red u najtraženijih klupskih muzičara u Srbiji.

 

Veoma je angažovan i kao kompozitor i tekstopisac. Nastupio je na Budvanskom festivalu 2004. sa svojom kompozicijom "Istina". Na dečijem festivalu "Zlatna pčelica" u Nišu 2006. učestvovao je kao autor, a 2009. pojavio se na Beoviziji kao koautor pesme "Previše reči".

 

Decembra 2010. u super finalu takmičenja "Ja imam talenat" (Srbija i Makedonija) osvojio je drugo mesto.

 

Oliver u razgovoru sa novinarima, uvek ističe da je zainteresovan za muziku u celini i da je ne deli na žanrove.Voli karting, streličarstvo i skijanje.

 


 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here