“Ako potraje blokada na Filozofskom, prekida se školska godina”

0

Ministar apeluje na studente koji 45 dana blokiraju fakultet, da do četvrtka, 27. novembra, okončaju blokadu
 

"Tražimo sve mogućnosti da se taj štrajk prekine, a da ne prekidamo školsku godinu, ali ukoliko potraje, školska godina na Filozofskom fakultetu biće prekinuta", rekao je Verbić i ocenio da je Uprava fakulteta "učinila dosta" da izađe u susret studentskim zahtevima, ali je dodao da rekacija možda nije bila blagovremena.

 

Savet Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu apelovao je juče na studente koji 45 dana blokiraju fakultet, da do četvrtka, 27. novembra, okončaju blokadu.

 

"Savet fakulteta izražava spremnost da se tek nakon okončanja blokade nastave razgovori s legitimnim predstavnicima studenata o preostalom delimično rešenom zahtevu, vodeći računa o poštovanju zakonskih i statutarnih odredbi", saopštio je Savet.

 

Studentima su ispunjeni zahtevi da oni koji su upisani 2006. godine, mogu da nastave studije, iako im je status studenta istekao, da se ne naplaćuju dve ispitne prijave i da peta godina studija bude budžetska, ali nije ispunjen zahtev da mogu besplatno da prijave više od 60 ESPB bodova.

 

Blokada Filozofskog fakulteta prestaje. Ili ne?

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here