commons.wikimedia/Bobik
Jezero Gazivode

Potpredsednik Alijanse za budućnost Kosova Ardian Đini rekao je da ukoliko Srbija bude ravnopravna u donošenju odluka o Gazivodama, ABK će razmotriti svoje ostajanje u vladajućoj koaliciji i kosovskoj vladi, prenosi Koha.

– Ako Srbija ostane stranka koja odlučuje sa nama o Gazivodama, razmotrićemo svoj stav o ostajanju u vladi – rekao je Đini nakon sastanka stranačkih struktura ABK.

Za tu stranku, sporazum sa SAD je prihvatljiv, ali samo ukoliko ne uključuje i Srbiju.

– Predsednik Haradinaj je insistirao da za Gazivode možemo da imamo isključivo bilateralni sporazum sa SAD, ali ne možemo da imamo trilateralni, pa da za bilo koju odluku o Gazivodama tražimo odobrenje od Srbije. Ova tačka sporazuma ne može da ostane takva kakva je – rekao je Đini.

Napomenuo je i da bi proces dijaloga trebalo da se dodatno preispita.

– Jedna od tema na današnjem sastanku naše stranke bio je i proces dijaloga. Mislimo da bi dijalog trebali ponovo da vidimo kao proces. Bilo je rasprava o napuštanju koalicije, ali tema je pre svega bila dijalog. U Briselu će biti još jedna runda, a za to se treba dobro pripremiti – napomenuo je Đini.

Inače, neposredno pre početka sastanka ABK, poslanik te stranke Beka Beriša je za tamošnje medije izjavio da će se lično založiti da ABK napusti vladajuću kolaiciju, usled, kako je rekao, nedavnih dešavanja u vezi sa dijalogom Kosova i Srbije.

2 COMMENTS

  1. Koje sve gluposti pricate.
    Hidrocentrala Gszivode jebpravila Srbijabi sve kredite je isplatila postoje dokai i dokumenti a vi sta imste od dokaza nista samo pricate u prazno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here