EPA
NATO vojnici

Ukoliko se na teritoriji Finske i Švedske pojave baze NATO posle stupanja tih zemalja u Alijansu, Rusija će biti prinuđena da odgovori jačanjem svojih kapaciteta na severozapadu, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

– Ako se na teritoriji Finske i Švedske budu pojavile baze, ili tačnije, ako umesto njih budu odlučili da stvaraju baze, uveren sam da će glavnu reč imati Amerikanci. U zavisnosti od toga kako će se sve to materijalizovati, mi ćemo, razume se, donositi odluke o jačanju svojih kapaciteta na severozapadu Rusije – rekao je Lavrov.

On je dodao da se, i svakom slučaju, linija razgraničenja Rusije i NATO se radikalno povećava.

2 COMMENTS

  1. Eto je i u Ukrajini reagovala, pa se pati vise od pola godine sa Ukrajincima. U ratnom blatu Rusija se zaglavila. Pucate praznim pistoljima. Samo ove dve drzave bi vas razvalile a ne celi NATO.

    • NATO ima pomocnika i dalje trazi saveznike koji bi ih zamenuli. Kad je tako jak, zasto se otvoreno ne umesa? U Ukrajini se ne vodi rat protiv Ukrajine, nego protiv izdajnika i Amerike. U Americi nema sta da se eksploatise i trebaju im nove sirovine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here