Youtube/Bota Sot
Fitmar Limaj

Lider Socijaldemokratske inicijative NISMA Fatmir Ljimaj izjavio je da nije obavešten o imenovanju Skendera Hisenija za koordinatora u dijalogu između Kosova i Srbije.

– Nisam bio informisan o koordinatoru za dijalog, ali to je stvar kabineta – rekao je Ljimaj u emisiji “Pressing” na prištinskoj televiziji T7.

Prema njegovim rečima, rezervisan je po tom pitanju, jer ne zna zašto je Hiseni postavljen za koordinatora u dijalogu.

Lider NISMA je takođe istakao da su se svi koalicioni partneri u kosovskoj vladi dogovorili o sastancima sa Srbijom. Naveo je da su video samit i poseta u Briselu bili uz saglasnost stranaka u koaliciji.

– Nismo znali o čemu se priča, ali za pripremu jesmo. Imali smo zajedničku platformu. Iz tema o kojima smo razgovarali imamo svoje primedbe. Gospodin premijer nam je omogućio primedbe. Opasnost je da se dijalog pretvori u tehnički. Nažalost, već tri godine izgubili smo u nepovezanom dijalogu. Mi smo za dijalog, ali o vitalnim temama – ocenio je Ljimaj.

Kako je naveo, ne žele više dijalog o normalizaciji odnosa, već za međusobno priznavanje.

– Ako Srbija nije spremna za pregovore o priznavanju, onda nas to ne zanima. Tog dana imali smo problem sa Vučićevim ponašanjem. Rekao je da nas zanima razgovor o ekonomiji, ali ne i o priznavanju. Kakva ekonomija bez priznanja – istakao je Ljimaj.

Lider NISMA je poručio da ne podržava nijedno drugo ponašanje koje, kako je kazao, samo nastavlja igru Srbije.

4 COMMENTS

  1. A STA JE ZA ZLODELA GLUPI S,,,,,,,,, SKI SUMSKI BANDITA I KRIMINALC SRBIJAKOSOVOKOSOVO SRBIJA VI STE ALBANSKA MANJINA SRPSKOJ U U SRPSKOJ ZEMLJI

  2. Што се тиче Албанаца на КиМ они се ништа не питају по питању преговора,само служе као ПАРАВАН остварењу интереса запада.Србија,уз подршку Русије и Кине,кључне преговоре води са Америком и ЕУ
    односно Америком и Немачком,који су власници “квази државе Косово”. Албанци само по “наређењу” запада могу да опструирају преговоре.Када не буду више потребни,проћи ће као и АЛ КАИДА.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here