Ako ste u Parizu, jedite kao Parižanin

0

Restoran na samoj pijaci: Jedu se sveže namirnice sa tezgi
 

Le Marché des Enfants Rouges – To je najstarija pijaca u Parizu sagrađena 1615. U pitanju je bučno mesto na kome možete pronaći šta god poželite, pa čak i libanske i japanske namirnice. Možda je posećuju i ostali turisti, ali je prvenstveno mesto na koje lokalci odlaze u nabavku.

 

Poslastičarnica sa samo jednim kolačićem

Popelini – Popelini je mala pekara koja prodaje samo jednu vrstu kolačića, doduše, s različitim ukusima. Morate ih obavezno probati.

 

L’Eclair de Genie – Jedna poslastičarnica, pak, nudi isključivo eklere. L’Eclair de Genie je odgovorna za oživljavanje ovog popularnog deserta iz 19. veka.

 

Balls – Novi popularni restoran u Parizu zove se Balls i služi prvenstveno ćufte.

 

Bar za prave Parižane

Candelaria – Ako tražite bar u kom borave Parižani, pođite do Candelaria, gde možete probati odlične koktele i meksičke specijalitete.

 

Chez Jeanette – Stanovnici Pariza koji cene mediteransku kuhinju posećuju Chez Jeanette.

 

Dédé la Frite – Pomfrit nigde nije tako hrskav i mirisan kao u restoranu Dédé la frite.

 

Big Fernand – Burgeri su trenutno vrlo popularni u Parizu, a jedno od najboljih mesta na kojima ih možete jesti je Big Fernand. Postoji čak pet specijaliteta kuće, ali možete napraviti i svoju kombinaciju po želji.

 

Little Fernand – Ako vam se pak jede hot dog, "mlađi brat" Big Fernanda, "Little Fernand" je mesto koje posećuju Parižani željni američke brze hrane.

 

Ovde Parižani piju vino

Racines – Omiljeni vinski bar stanovnika Pariza, Racines služi hranu s vrlo jednostavnim sastojcima. Nalazi se u trgovačkoj četvrti iz 19. veka i poznat je po prirodnim francuskim vinima.

 

Pho 14 – Iako francuska kuhinja važi za jednu od najboljih na svetu, Parižani vole i istočnjačke specijalitete. Ako želite da jedete kao oni, uputite se u Pho 14, gde se nalaze najbolja jela tajlandske kuhinje.

 

Cafe des Musees – To je romantičan restoran u kom se služe tradicionalna jela, poput domaće paštete i posebnog bifteka.

 

La Butte Aux Piafs – Ovaj restoran otvoren je prošlog leta, a naročito ga vole studenti. Najbolji specijalitet je pljeskavica sa sipinim mastilom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here