pixabay.com

Razlike u protoku urina mogu da budu signal za zdravstvene probleme koji uključuju kamen u bešici, cistitis, pa čak i problem sa prostatom, prenosi “Daily Star”.

Većina nas ne razmišlja o tome koliko nam je vremena potrebno da vršimo nuždu, ali zdravstveni stručnjaci su pozvali ljude da uzmu u obzir “pravilo od 21 sekunde”.

Tim fizičara otkrio je da je većini sisara koji teže više od tri kilograma potreban 21 sekund da isprazni bešiku.

Istraživači tvrde da ovaj vremenski okvir može da bude od pomoći ljudima pri praćenju navika bešike.

Medicinska sestra dr Janis Miler objasnila je da, ako je vreme tokom kojeg praznite bešiku duže ili kraće od 20 sekundi, onda ili previše zadržavate urin ili idete prečesto u toalet.

– Ako otkrijete da skoro uvek praznite bešiku kraće ili duže od 20 sekundi, razmislite o svojim navikama: da li pijete premalo ili previše vode – kazala je ona.

– Brzina protoka urina može da signalizira zdravstvene probleme, uključujući kamen u bešici, cistitis, pa čak i probleme sa prostatom.

Medicinska sestra takođe se dotakla čestog položaja u javnim toaletima koje zauzimamo kako bismo izbegli kontakt sa daskom WC-šolje.

– Sve to čučanje i lebdenje koje radimo kako bismo izbegli dodirivanje s daskom ili žurba koja nas tera da što pre izađemo iz toaleta jesu ono što može da izazove infekciju urina – objasnila je.

– Ako bešiku ne ispraznite, u potpunosti izlažete svoje telo potencijalno štetnim bakterijama – zaključila je Miler.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here