SPOe
Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig

Aktuelni gradonačelnik Beča i nosilac liste Socijaldemokratske partije (SPO) na bečkim izborima, Mihael Ludvig, dve nedelje pred glasanje, ubedljivo vodi, pokazuju istraživanja javnog mnjenja.

Za nosioca liste SPO gradskog odbora Beča trenutno bi, da je moguć direktan izbog gradonačelnika glasalo 48 odsto Bečlija, što je za jedan odsto više nego u prethodnom istraživanju.

To je za čak 28 odsto više nego što bi drugoplasirani kandidat, nosilac liste Narodne partije (OVP) Gernot Blimel, mogao da dobije.

Ovo je ubedljivo najveća popularnost aktuelnog gradonačelnika, što pokazuje da su Bečlije, među kojima je oko 200.000 Srba, zadovoljni načinom na koji se upravlja gradom i da se Beč nalazi u najboljim rukama, navodi se u saopštenju stranke.

Glavni grad Austrije, kao jedna od najznačajnih evropskih metropola, dobar je primer kako urbana politika može funkcionisati prema savremenim socijaldemokratskim kriterijumima.

Naročito u vreme pandemije korone, pokazalo se koliko su važne socijalno jedinstvo i solidarnost kako bi društvo moglo da prevaziđe takvu krizu, najveću posle Drugog svetskog rata, dodaje se u saopštenju.

Glavni cilj politike Ludviga je visok kvalitet života svih Bečlija, a prioriteti su zdravstvo, zapošljavanje, stanovanje, socijalna politika i obrazovanje.

„I zato, svi koji imaju pravo glasa treba da svoj glas 11. oktobra daju Ludvigu, da bi naš Beč i u budućnosti ostao u najboljim rukama“, poručuju iz SPO.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime