Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Crnogorska policija je tokom prošle godine zaplenila oko 1,9 tona droga i 6.642 komada tableta, a u poslednje tri godine gotovo devet tona narkotika.

Kako je saopšteno Dnevnim novinama iz Uprave policije, najviše je zaplenjeno marihuane i to 1.829 kilograma.

“Najveća zaplena je bila u Podgorici, kada je oduzeto 413,3 kilograma marihuane. Prilikom kontrole vozila policija je pronašla veći broj pakovanja sa navedenom količinom opojne droge”, kazali su iz policije, prenela je pogorička Radio Antena M.

Na graničnim prelazima policija je oduzela 17 kilograma heroina, 1.445 kilograma marihuane i određenu količinu hašiša i kokaina, dok je u unutrašnjosti zemlje zaplenjeno 484,8 kg opojne droge.

“Kada su u pitanju vrste narkotika, u najvećem broju slučajeva krijumčarenja radi se o marihuani tipa skank, koja se iz Albanije krijumčari prema susednim zemljama i dalje prema zapadu. Pored marihuane i heroina, registrovane su manje količine kokaina i hašiša”, pojasnili su iz policije.

U odnosu na granično područje i granične prelaze, najugroženija je državna granica sa Albanijom, gde je otkriven najveći broj slučajeva krijumčarenja većih količina marihuane.

“Konkretno radi se o pojasu zelene i plave granice od Ulcinja, preko reke Bojane, Skadarskog jezera i dalje brdskoplaninskim predelom prema severu, gde krijumčari koristeći teško prohodne terene i nepristupačne staze pešice prenose narkotike”, kazali su iz Uprave policije.

Zbog krivičnih dela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga procesuirana su 323 lica, a povratnika je bilo 60.

Crnogorska policija je u posljednje tri godine zaplenila skoro devet tona različitih vrsta droge, a odavno učestvuju u raznim međunarodnim akcijama suzbijanja narkotika, kao što su zajedničke akcije sa partnerskim službama iz Italije, Španije, Portugala, Nemačke i Australije…

Jedna od najvećih akcija je bila “Remus”, kada je oduzeto 20 tona hašiša i uhapšeno 11 crnogorskih državljana.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here