Albanac ubio Makedonca, haos u Skoplju

0

 

Incidenti u više gradskih opština u Skoplju, u kojima se uglavnom sukobljavaju grupe makedonskih i albanskih mladića i navijačkih grupa, počeli su u ponedeljak uveče, a građani koji su se preko društvenih mreža organizovali u znak protesta zbog ubistva maturanta medicinske škole, blokirali su ulice automobilima. U neredima je oštećeno i zapaljeno više vozila, lokala i kontejnera.

 

Grupa mladića, mahom uzrasta od 15 do 18 godina, od kojih su neki imali fantomke na glavama i bejzbol palice, sinoć su kamenicama napali i policajce koji su blokirali ulice u pokušaju da spreče nerede.

 

Policija u Skoplju je saopštila da je od jutros situacija u naselju Đorče Petrov mirna i pod kontrolom i da su protesti u tom naselju završeni bez eskaliranja sukoba, kao i da nema ozbiljnije povređenih policajaca i civilnih lica.

 

Policija je podnela krivičnu prijavu za ubistvo protiv osumnjičenog N.E. (19) iz sela Grčec, koji je uhapšen u ponedeljak uveče zbog sumnje da je počinio ubistvo, ali do sada nije nađen nož kojim je ubijen Angel P.

 

Makedonski mediji navode da se zvanična verzija ubistva razlikuje od verzije koju daju bliski porodici ubijenog mladića. MUP tvrdi da je povod za ubistvo bila krađa bicikla, koju je izvršio osumnjičeni N.E, dok su žitelji naselja Đorče Petrov izjavili da je trojica mladića učestvovala u krađi bicikla iz dvorišta porodične kuće Angela P. i da su svi bili prisutni kada se dogodilo ubistvo.

 

Prema zvaničnoj verziji, uhapšeni N.E. je ušao u dvorište porodične kuće Angela P. odakle je ukrao bicikl, ali su ga Angel P. i njegov otac videli i pošli za njim, posle čega je došlo do tuče u kojoj je, kako se sumnja, N.E. potegao nož i više puta Angelu P. zadao udarce u predelu srca.

 

Prema policijskim inforamcijama, osumnjičeni za ubistvo N.E. ima kriminalni dosije i ranije je bio prijavljivan zbog krađa.

 

Makedonski MUP apeluje na građane Skopja da ostanu uzdržani i da dozvole da pravosudni organi nesmetano završe sve zakonske procedure u dokaznom postupku u slučaju ubistva Angela P, kao i da ne dozvole da budu izmanipulisani i uvučeni u ozbiljnije incidente koji mogu imati dalekosežne posledice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here