Instagram
Lidija Vukićević

Srpska glumica Lidija Vukićević otvoreno je progovorila o saradnji sa najvećim imenima srpskog glumišta ali i o teškim počecima njene karijere, kada se stalno zahtevalo od nje da se skida za potrebe filma.

Lidija Vukićević kaže da je imala čast da 1987. godine u filmu “Lutalica” igra rame uz rame sa Draganom Gagom Nikolićem.

– Jednog dana na set je došla moja majka da vidi kako izgleda kada se snima film. Tom prilikom je upoznala mnoge glumce, među kojima i Dragan Nikolića. Rekao joj je: ‘Imate vaspitanu i veoma talentovanu ćerku.’ Ona mu se zahvalila i rekla mu: ‘Hvala vam za ovo ‘talentovana”, a on joj je odgovorio: ‘Ne, gospođo, ovo prvo je bitnije – prisetila se ona.

Samo godinu dana kasnije Lidija se suočila sa istim problemom na snimanju, a ovoga puta u njenu odbranu stao je legendarni glumac Velimir Bata Živojinović.

– Snimali smo film ‘Razvod na određeno vreme’, u kojem sam igrala prostitutku Soju. Bata i ja smo imali zajedničku scenu u jednoj hotelskoj sobi, a ja sam bila u halterima i brusu. Direktor fotografije je od mene zatražio da se skinem skroz gola, a ja sam mu rekla da nema šanse – navodi Vukićević.

– On mi je na to odbrusio: ‘Vi mlade glumice sve nešto nećete da se skinete.’ U tom trenutku umešao se Bata i stao u moju odbranu, pa smo nastavili sa snimanjem te scene – objašnjava glumica i dodaje da je to bio početak velikog prijateljstva sa Batom.

– On je bio moj najveći prijatelj, kao i njegova žena Lula. Štitio me je jer sam bila lepo vaspitano dete, a on je to umeo da prepozna i ceni. Nagovorio me je da kupim plac na Dunavu u Braničevskom okrugu. Tamo danas imam kuću, koju sam u međuvremenu sagradila – rekla je Vukićević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here