Albanci divljali i u južnoj Mitrovici, u severnom delu grada mirno

0

Petarde, baklje i povremeni rafali: Navijači Albanije divljali i u Kosovskoj Mitrovici
 

Građani severnog dela Mitrovice mirno su posmatrali i osluškivali pokliče, petarde svetleće baklji, vatromete i povremene rafale iz automatskog naoružanja Oni su se razišli posle dva sata, dok su grupe u južnom delu grada ostale znatno duže pod kontrolom jakih policijskih snaga.

 

Sa okupljenim građanima bio je i gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić koji je rekao da su "građani severne Kosovske Mitrovice su još jednom pokazali uzdržanost i tolerantnost".

 

On je dodao da se i sam uverio "u sporadičnu paljbu sa južne strane" i istakao da se ovakav incident sa severne strane ne bi tolerisao ni u kom smislu.

 

"Kada bi se ovako nešto desilo u severnoj Mitrovici ako ne večeras već sutra bi bila zakazana sednica Saveta bezbednosti na kojoj bi se razmatralo o ovome", kazao je Rakić i dodao da se još niko nije oglasio povodom nereda u južnoj Mitrovici.

 

 

Šef operative Regionalne direkcije Kosovske policije – sever Željko Bojić je rekao da je "nakon kratkih tenzija, situacija trenutno mirna, i da se nekih stotinu građana okupljenih mirno razišlo".

 

Na mostu su i dalje sa obe strane prisutne jake snage Kosovske policije i Euleksa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here