commoswikipedia.org/Julian Nyča
Preševska dolina

Politički predstavnici Albanaca iz Bujanovca i Preševa tražili su u jučerašnjem razgovoru sa potpredsednicom Vlade Kosova ujedinjenje ovih opština sa Kosovom, saopštila je Vlada u Prištini.

Potpredsednica Vlade Kosova i ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala razgovarala je sa predstavnicima Albanaca iz “Preševske doline” o reciprocitetu u pravima Albanaca sa juga Srbije sa pravima Srba na Kosovu, dodaje se u saopštenju koje prenose kosovski mediji.

Vlada Kosova je saopštila da je ministarka obećala da će kosovske vlasti raditi na ispunjavanju zahteva Albanaca sa juga Srbije u pogledu reciprociteta.

Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi rekao je da su predstavnici “Preševske doline” od kosovske ministarke tražili ujedinjenje sa Kosovom, reciprocitet u pravima sa Srbima na Kosovu i ostvarivanje sedam tačaka iz 2013. godine, ali da su se saglasili da u ovom trenutku daju prioritet principu reciprociteta, navodi se u saopštenju.

Navodi se i da je iste zahteve izneo i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa.

Ni Arifi ni Mustafa nisu na svojim fejsbuk profilima, na kojima su objavjivali juče vest o sastanku sa Gervala, o čemu su razgovaeali , i fotografije sasastnaka, napisali da su tražili i ujedinjenje sa Kosovom opština Bujanovca i Preševo.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here