Albanci napali parohijski dom u Orahovcu

0

Građani Orahovca bili uznemireni zbog incidenta u Orahovcu, izašli na ulice i prisustvovali uviđaju kosovske policije (Foto: Ilustracija)
 

Na sreću, niko od članova porodice orahovačkog paroha nije povređen, prenose beogradski mediji.

 

Trojica albanskih mladića, uz povike "Albanija, Albanija", prošla su srpskim delom grada, razbijajući usput staklene flaše piva o zidove srpskih kuća, a najviše na trgu ispred crkve Uspenje Presvete Bogorodice, gde su pocepali srpsku zastavu, koja je bila okačena na jednoj od bandera u centru srpskog dela grada.

 

Oni su zatim većim kamenom gađali prozor parohijskog doma, pogodivši sobu u kojoj se, u trenutku napada, nalazila popadija sa dvoje maloletne dece.

 

Napadači su istovremeno na zidu napuštene i oronule srpske kuće, koja se nalazi preko puta parohijskog doma, okačili zastavu Albanije, a zatim pobegli u nepoznatom pravcu.

 

Sveštenik smatra da je ovo napad na njega i njegovu porodicu, a ne na verski objekat, jer da su napadači hteli da napadnu i oštete zgradu parohijskog doma – polomili bi stakla na lokalu donjeg sprata, a ne bi gađali jedini osvetljeni prozor zgrade.

 

Srpski građani, koji žive u blizini parohijskog doma i koje su uznimirili povici albanskih mladića, lomljava stakla i vrisak sveštenikove dece, izašli su na ulicu i prisustvovali uviđaju kosovske policije, koja je po dojavi izašla da bi na licu mjesta obavila uviđaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here