EPA/Valdrin Xhemaj
Srpski policajac u Bujanovcu

Albanci sa juga centralne Srbije održaće 28. novembra, na Dan zastave, nacionalnog praznika Albanije, protestni skup u Preševu.

Oni će održati protest kako bi ukazali na navodnu diskriminaciju i sa zahtevom da se taj deo zemlje pripoji Kosovu, pišu „Večernje novosti“. List navodi da iza tog skupa stoji Udruženje veterana terorističke Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM).

– Diskriminacija je svake godine godine sve veća. Naš osnovni zahtev je pripajanje Preševske doline Kosovu. To nije zahtev političara, već volja naroda – rekao je za „Novosti“ predsednik Udruženja Nazmi Hajredini.

Iako se lideri Albanaca iz tog dela Srbije još nisu oglašili, on tvrdi da imaju apsolutnu podršku svih političkih opcija koje je ovaj skup ujedinio.

Poslanik iz Bujanovca Nenad Mitrović kaže za list da nije iznenađen ovim „performansom Albanaca“.

– Ovo je još jedan u nizu političkih provokacija kojoj je cilj da izazove nestabilnost u opštinama na jugu Srbije. Svake godine je na tim skupovima sve manje ljudi… i obeležavanje se svodi na domove kulture – rekao je Mitrović.

4 KOMENTARA

  1. DA DA KO 81 TIH STE SE ZALILI DA NA KOSOVO NISTE IMALI PRAVA A ISTINA JE DA STE VI BILI NA KOSOVU GLANVA VLAST JER STE IMALI SVE STA STE HTELI A STA SU SRBI IMALI I KADA I KOJA PRAVA IMAJU U ALBANIJU NIKAKVA I NIKADA KISU NI IMALI NISU VISE SRBI GLUPI KO STO STE MISLILI A STO NE IDITE U VASU ALBANIJU I DA TAMO TRAZITE VECA PRAVA I DOBICETE IH SIGURNO

  2. Država Srbija mora da sankcioniše takve separatističke težnje oduzimanjem srpskog državljanstva i proterivanjem onih koji rade u korist razbijanja Srbije. Prema njima se ponašati kao prema strancima jer Srbiju ne smatraju svojom državom. A OBAVEZNO ZABRANITI SVAKI OBLIK PROSLAVE ALBANSKE ZASTAVE

  3. Tako vam i treba kad ne zovete Rusku Vojsku i Putina u pomoc samo vi cekajte pa ce albanci da vam uzmu sve do Nisa.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime