Youtube

Kompanija “Arera Automobili”, u vlasništvu albanskog dizajnera vozila poreklom sa Kosova Ćendrima Taćija, saopštila je da planira da pokrene proizvodnju superautomobila snage 840 KS nazvanog Ilirijan Pjur Sport, prenosi portal “Inteli njuz”.

U saopštenju kompanije se navodi da bi “Iljirijan Pjur Sport” trebalo da bude prvi albanski superautomobil.

“Pjur Sport je osmislio isti dizajner koji je dizajnirao Porše 9RE, Ćendrim Taći, koji sada želi da u svojoj kompaniji Arera Automobili napravi prvi albanski superautomobil”, objavljeno je na zvaničnom Fejsbuk nalogu kompanije.

Taći (28) je rođen na Kosovu, a sada živi i radi u Nemačkoj. Ranije je radio na renderiranju (kompjuterski 3D grafički prikaz objekta), a u prošlosti je dizajnirao svoju zamisao za naslednika Poršea 918 Spajder.

U intervjuu za automobilski portal Motor1, Taći je otkrio da je već okupio tim inženjera i dizajnera karoserije.

“Novi superautomobil Ilirijan Pjur će imati 6,2 litarski motor sa dvostrukim turbopunjačem LT2 V8, snage 840 KS, sa pogonom na sva četiri točka, preko osmostepenog automatskog menjača sa duplim kvačilom Tremec”, saopštila je kompanija.

Predviđa se da će razvijati maksimalnu brzinu od 375 kilometara na sat, pri čemu će ubrzanje trajati svega 2,7 sekundi.

2 COMMENTS

  1. Зашто да не? Кад могу Хрвати могу и Шиптари “познати по илирској” аутомобилској индустрији. На жалост, због короне, данас има мало фудбалера, боксера… који купују такве аутомобиле, док паметни гледају од чега се живи.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here