EPA/Đorđe Savić
Kosovska Mitrovica

Ministarka spoljnih poslova Albanije Olta Džačka pozvala je lidere Srbije i Kosova i da razgovaraju, a Evropsku uniju i Sjedinjene Američke Države da insistiraju na tome, istakavši da ništa drugo osim dijaloga neće uspeti.

Ona je rekla da se situacija na severu Kosova razvila kao manifestacija unutrašnje politike i da se ne gledaju interesi građana.

– Niti će vojska Srbije ući na Kosovo, niti će vojska Kosova ući u bilo kakav oružani sukob. Sve se radi u interesu unutrašnje politike i nema veze sa interesom običnih ljudi. Ovo je izuzetno opasno i mora se zaustaviti zarad celog našeg regiona – navela je Džačka.

On je istakla da Srbija treba da prestane da “podržava izgradnju barikada na severu”.

– Srbija mora da prestane da neopravdanim razlozima podržava podizanje barikada na severu Kosova i da konačno shvati da je takozvano Kosovo i Metohija nestalo. Zauvek! Barikade ne štite nijednog Srbina na Kosovu, one samo potkopavaju našu zajedničku budućnost. Albanci i Srbi su dva najveća naroda u regionu i oni su “osuđeni” da nađu stabilan put ka zajedničkoj budućnosti – rekla je Džačka.

4 COMMENTS

  1. “Niti će vojska Srbije ući na Kosovo, niti će vojska Kosova ući u bilo kakav oružani sukob. Sve se radi u interesu unutrašnje politike i nema veze sa interesom običnih ljudi.”
    Pa ko jos nije uvideo da sa proizvodnjom krize na Kosovu, koju on ne zeli da resi, sad vec dugogodisnji – predsednik kupuje vreme i tako ostaje na vlasti.

    • Barem si nesto pametno rekao jednom, samo zaboravio reci zahvaljujuci briselu i vasingtonu.

  2. albanija treba da vrti okupirane teritorije grckoj i makedoniji pa da onda soli pamet drugima o davanju teritorije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here