EPA/Armando_Babani

U albanskim udžbenicima iz geografije za osnovnu školu na Kosovu „Republika Kosovo“ je predstavljena kao deo države Srbije, prenosi „Klan Kosova“.

Ova „greška“ je napravila pravu buru na Kosovu, a pojedinci su otišli toliko daleko da su zaključili da je na ovaj način doveden u pitanje i „suverenitet države Kosovo.“

 

Kako pišu albanski mediji, ovo je svojevrstan skandal, a to nisu i jedine greške u udžbenicima ovog tipa, zbog čeka su se pojedini nastavnici obratili Ministarstvu prosvete.

11 KOMENTARA

 1. Pa naravno da uče, KOSOVO je neodvojivi deo Srbije, kao i Kosovski Šiptari (Albanci) i oni su neodvojivi deo Srbije. I ako Kosovo ostane u Srbiji ostaće i oni i biće ih četvrtina u Srpskom parlamentu,skupštini i vladi jer su oni onda četvrtina stanovništva u Srbiji i imaju sva prava kao i svi stanovnici (gradjani) Srbije.

  • „…neodvojivi deo Srbije.“ Ко је крив да се једна етничка група, која никад није била пријатељски настројена према Србима, толико коти по Србији. Та будалаштина ће овако продужити у бесконачност.
   https://www.youtube.com/watch?v=Q62LzBD0-gw

 2. Dabome i treba da uce, sta je tu pogresno? Pa Kosovo i jeste Srbija! I treba da uce da su Taci, Haradinaj i ostala bagra kriminalci i ratni zlocinci!

 3. Паметни Шиптари увидели су да од државе Косово нема ништа па су сад поново постали српски држављани и хоће да обнове Титово братство-јединство. Све је могуће са шашавим Србима. Ту су Дачић, Ђилас, Вулин, Чеда беда… да их загрле и поделе им пионирске мараме. Сачувај Боже!!
  https://www.youtube.com/watch?v=RHSpasw-IQc

 4. Kako je to lijepo svi problemi su riješeni u Srbiji jedini problem koji ima srbija je kakvi su uđbenici na Kosovu. Bravo.
  Znači svi građani srbije se mogu vratiti u Otađbinu. 🤔🙄🙄

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime