Tanjug

Albanska strana je došla u Brisel kako bi probala da napravi eksces, ali je Beograd racionalno odgovorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić postavio se na pravi način, ukazavši da će Srbija nastaviti dijalog pod uslovom da on bude u okvirima koji su dogovoreni, rekao je politički analitičar Dragomir Anđelković.

– Sve se dešavalo kao što smo i predviđali. Albanska strana je došla u Brisel da bi probala da napravi eksces. Taj eksces ima dva cilja. Prvi je da se predstave albanskoj javnosti kao vrlo borbeni ljudi kada se radi o njihovom nacionalnom interesu, i samim tim da napadaju druge političare na Kosovu da nisu dovoljno radikalni bili u odnosu prema Beogradu. Drugi cilj je bio da provokacijama izazovu reakciju Beograda, da sutra podelimo odgovornost pred EU i međunarodnom zajednicom da za prekid dijaloga – rekao je Anđelković.

On smatra da je Beograd racionalno odgovorio na te provokacije, “odnosno Vučić se postavio kako treba, i nije prihvatio njihove bezobrazluke, ali je na smiren način rekao da će Srbija nastaviti dijalog pod uslovom da taj dijalog bude u okvirima koji su dogovoreni”.

Kada je u pitanju zahtev kosovskog premijera za smenu predsednika Komisije za nestala lica Veljka Odalovića, on kaže da je to deo Kurtijevi provokacija, gde on misli da može da određuje ko će sa srpske strane da rešava određena pitanja.

– Nikakvog osnova nema za tu vrstu napada i Vučić je vrlo jasno rekao – ako neko liči na Gebelsa ili Geringa, to je onda Kurti. Svojim ponašanjem, stavom, svojom agresivnošću. Sve je to deo paketa provokacija koji su oni pripremili pre nego što su došli u Brisel. Jedino je dobro u svemu tome što albanska provokacija nije uspela – zaključio je Anđelković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here