Foto: Tanjug/AP
Alek Boldvin

U incidentu na snimanju filma u Nju Meksiku ubijena je direktorka fotografije Halina Hačins, a povređen reditelj Džoel Souza.

Glumac i producent Alek Boldvin (68) je, najverovatnije nehotice, pogodio dva člana ekipe, reditelja Džoela Souzu (48) i direktorku fotografije Halinu Hačins (42) kada je opalio iz scenskog pištolja.

Hačinsova je preminula na licu mesta, dok je Souza odvezen u bolnicu.

Nema informacija o okolnostima pod kojim je do upucavanja došlo, ali policija nije nikoga privela uz saopštenje da je istraga u toku.

Ekipa se nalazi na snimanju filma Rust (Rđa) u Nju Meksiku.

Predstavnici za medije Aleka Boldvina izjavili su da je do incidenta došlo pošto je glumac opalio iz pištolja sa lažnom municijom, ne navodeći detalje.

Alek Boldvin je koproducent i glavni glumac u filmu Rust. Snimanje je posle incidenta prekinuto.

Istraga je u toku, a vlasti kažu da za ovaj incident nije podignuta optužnica. Detektivi nastavljaju sa ispitivanjem svedoka.

Kako izveštava Santa Fe njus, Boldvin je viđen u četvrtak ispred šerifove kancelarije u suzama, ali pokušaji da se od njega dobije komentar bili su neuspešni.

„Prema istražiteljima, čini se da je scena koja je snimana uključivala upotrebu vatrenog oružja i posle pražnjenja pištolja“, rekao je portparol Huan Rios za Albukerki džurnal.

„Detektivi istražuju kako je i koja vrsta projektila ispaljena“.

Snimanje filma Rust trebalo bi da se nastavi početkom novembra, navodi se u saopštenju za medije iz kancelarije Nju Meksiko filma.

Hačinsova je bila direktor fotografije akcionog filma Archenemy iz 2020. godine, sa Džoom Manganijelom u glavnoj ulozi. Diplomirala je na Američkom filmskom institutu 2015. godine, a Udruženje snimatelja ju je 2019. proglasilo „zvezdom u usponu“.

„Tako sam tužan zbog gubitka Haline. I toliko sam razbesneo što bi se to moglo desiti na snimanju”, napisao je reditelj Adam Idžipt Mortimer na Tviteru. „Bila je briljantan talenat koji je bio potpuno posvećen umetnosti i filmu“.

„Detalji su u ovom trenutku nejasni, ali radimo na tome da saznamo više i podržavamo potpunu istragu ovog tragičnog događaja”, rekli su predsednik Međunarodnog udruženja kinematografa Džon Lindli i izvršna direktorka Rebeka Rajn, kako prenosi Asošiejted pres.

Godine 1993. Brendon Li (28), sin pokojne zvezde borilačkih veština Brusa Lija, umro je nakon što ga je pogodio metak kalibra 44 dok je snimao scenu u filmu Vrana. Pištolj je trebalo da ispali ćorak, ali je obdukcija otkrila metak koji se zabio blizu njegove kičme.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime