Lična arhiva
U srcima donatora: Aleksa Bogdanović

Nova radost pokucala je na vrata sedmogodišnjeg Alekse Bogdanovića i njegove bake Razije Aziri (60). Donatorka S. N. uputila je dar od 50 evra za ovog mališana, a mi smo ovu donaciju odmah prosledili u Bijeljinu na njihov kućni prag. Baku Raziju ova donacija je veoma obradovala.

– Hvala puno ovoj ženi dobrog srca iz Frankfurta. Mnogo nam znači svaka pomoć. Mnogo darova je stiglo proteklih dva meseca. Ne mogu rečima opisati zahvalnost svim tim dobrim ljudima. Novac ćemo iskoristiti za namirnice. Obradovaću decu i nekim slatkišem. Hvala još jednom. Da nije dobrih ljudi, ne znam kako bismo opstali – kazala je Razija.

Malom Aleksi Bogdanoviću je majka umrla kad je imao samo dve godine, a oca nikada nije ni upoznao. Od kada je ostao sam na svetu o njemu i gluvonemoj rođaki Mariji (17) brine baka Razija kao o svojoj deci. Priča o njoj i Aleksi dospela je u javnost zahvaljujući novinarima koji su je videli kako je prevrtala po kontejneru bijeljinske bolnice – tražeći hranu za svoje štićenike.

– Ranije sam skupljala karton i tako spajala kraj s krajem. Više niko ne kupuje. Šta ću, morala sam tako, ali sada zahvaljujući svim dobrim ljudima oko nas više to ne moramo da činimo – priča ova žena koja je i pored toga što je i sama bolesna svoj život podredila brizi o dva anđela.