Aleksandar Šapić napušta DS?

0

Predsednik opštine Novi Beograd ljut na DS zbog reakcije na optužbe da su delovi njegovog doktorata plagijat: Aleksandar Šapić
 

Prema rečima sagovornika “Danasa“, Šapićev plan o formiranju grupe građana nije nov, ali je sada odlučio da ga realizuje jer je već mesecima pod pritiskom naprednjaka koji u toj opštini pokušavaju da ga smene. Kako kažu naši izvori, Šapićev cilj je da ostane na mestu predsednika opštine Novi Beograd i sa svojom grupom građana uđe u koaliciju sa naprednjacima u toj opštini. Prema rečima naših sagovornika, nedavno je opštinski odbor DS u Novom Beogradu razgovarao na tu temu i DS je spremna da, zarad opstanka na vlasti u toj opštini, podrži Šapićevu grupu građana i koaliciju sa naprednjacima.

 

Sastav

Vladajuću većinu u Skupštini opštine Novi Beograd najpre su činili DS, LDP, SPS-PUPS, a nedavno su im se pridružili i odbornici NDS. Šapić je tim povodom rekao da „na lokalu nisu bitne stranke, već ljudi“.

U Gradskom odboru DS u Beogradu juče nisu hteli da komentarišu ova saznanja. Nezvanično je rečeno da ta Šapićeva ideja postoji odranije i da DS neće podržati koaliciju s naprednjacima u Novom Beogradu. Oni nezvanično kažu da tri odbornika koja su bila na listi DS za gradske izbore i sada nisu u odborničkom klubu demokrata.

 

Izvori “Danasa“ navode da, osim što planira da osnuje GO u opštinskom parlamentu Novi Beograd, Šapić planira i da ima svoju grupu građana u Skupštini grada Beograda i drugim beogradskim opštinama. Kako saznajemo, do sada na svojoj strani Šapić već ima tri odbornika DS u Skupštini grada.

 

Podsetimo, kako je Danas pisao pre nekoliko meseci, Šapić je nezadovoljan zbog načina na koji je DS reagovala kada je objavljena vest da je njegov doktorat na Fakultetu za poslovni i industrijski menadžment Univerziteta Union u pojedinim delovima plagiran. DS je povodom toga saopštila da joj ne pada na pamet ni da pomisli da je u pitanju “najgluplje obrazloženje o plagijatu koje su ikada čuli“, a kamoli da to kažu, da im ne pada na pamet da ruše internet sajt Peščanika, na kojem je tekst grupe autora o doktoratu objavljen.

 

Stranka je tada saopštila i da se pridružuje pozivu grupe autora da Univerzitet Union u Beogradu pokrene postupak preispitivanja disertacije i doktorskog zvanja Šapića. Demokrate su dodale da će svi naredni postupci kako Aleksandra Šapića, tako i DS, zavisiti od ishoda tog preispitivanja, kao i da će biti preduzeti bez oklevanja, patetike i spinovanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here