Foto: ATA Images
Aleksandar Sofronijević

Aleksandar Sofronijević predstavio je spot za pesmu “Jabuke” i još jednom potvrdio da je pravi virtuoz na harmonici. Njegov orkestar je neizostavna pratnja na koncertima najpoznatijih zvezda iz Srbije.

 

Ovaj izuzetno talentovani muzičar i miljenik ženskog dela publike otkrio je najjintimnije stvari iz života.

– To mi je možda bio i najteži trenutak. Rekao joj je da sam je ogovarao. Na sreću, ona nije poverovala u to. Verujte da sam se pojeo živ dok je nisam sreo da joj objasnim. Bolelo me je to što su me sabotirali oni koji su mi bili uzori. Govorili su: “Šta ovaj mali traži ovde” ili “Šta će on na ovoj proslavi”.

Ko je bio najteži sa saradnju?

– Nikoga ne mogu da izdvojim jer je bilo zadovoljstvo raditi za sve. Bilo je potrebno više koncentracije i pažnje za neke svirke, ali teško ništa nije bilo. Najviše pažnje sam posvećivao koncertima Šabana Šaulića.

Svirao si i na njegovoj sahrani.

– Da, i to je najteža svirka u mom životu. Kroz ta tri minuta su mi prošli svi naši zajednički trenuci i zore koje smo dočekali. Ruke su mi drhtale od tuge. Jeste bilo hladno i kiša, ali hladnoću uopšte nisam osećao. Poštovao sam ga kao oca i večno ću mu biti zahvalan na svemu.

Da pređemo na vedrije teme. Bio si sa mnogim pevačicama.

– Nije lepo da im otkrivam imena, ali važno je da se to pamti i da nam je bilo lepo.

Poznato je samo za Miru Aleksić.

– Tu priču je potencirao Saša Popović. Nismo bili zajedno, ali je pevala sa mojim orkestrom. Eto, sad se udala, želim joj sve najlepše jer je divna devojka.

Kakve žene voliš?

– Obožavam pevačice. Znate taj momenat kada sviraš, a onda te ona pogleda onako lepo preko ramena. Kažu da sam zavodnik, i to je tačno. Volim lepe i obrazovane žene, kada ima svoj posao i kada zna ko je i šta je.

Kojoj bi svirao na nekom romantičnom mestu?

– Milici Todorović. Ona je prelepa devojka, savršena žena, još je iz mog kraja, pravi je prijatelj i, eto, samo bih za nju svirao harmoniku na nekom lepom mestu.

Ko će tebi da svira na svadbi?

– Nadam se da će i to slavlje uskoro da se desi. Nažalost, raskinuo sam s devojkom, život nas je razdvojio. Ali ja sam svima svirao na raznim slavljima, tako da i ja od svih njih očekujem.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here